Word lid van Jong Universiteit Leiden (JUL)!

Als jonge medewerker van de Universiteit Leiden kijk je verder dan je baan en directe collega’s. Wil je graag je netwerk uitbreiden, weten wat er bij andere afdelingen, faculteiten en universiteiten speelt en ontwikkel je je graag verder op professioneel en persoonlijk vlak? Sluit je dan aan bij Jong Universiteit Leiden (JUL).

Activiteiten

Welkom bij JUL. Wij vormen een netwerk voor jonge medewerkers van de Universiteit Leiden die meer uit hun werk willen halen. Samenwerking, kennisdeling, persoonlijke ontwikkeling en gezelligheid staan voorop bij alle activiteiten die worden georganiseerd.

JUL organiseert maandelijks activiteiten. Deze activiteiten bestaan onder andere uit workshops, events, informatieve en informele borrels en excursies naar de faculteiten, andere universiteiten en instellingen buiten de universitaire wereld.

Hier alvast een aantal activiteiten die JUL in 2017 gaat organiseren:

  • Workshops met als aftrap de workshop Self-Empowerment

  • LDE Pubquiz (Altijd een klassieker en dit jaar zijn wij de host!)

  • Chique kerstdiner (inmiddels een JUL klassieker)

  • Boottocht met een surprise guest (ook een JUL klassieker)

JUL-bestuur 2017: Jasper, Yoran, Sabrina, Gaye, Charlie en Laura

JUL-bestuur 2017: Jasper, Yoran, Sabrina, Gaye, Charlie en Laura

Aanmelden voor JUL

Het JUL-lidmaatschap is geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar jong@leidenuniv.nl.

Bestuursstructuur

Het JUL-bestuur bestaat uit 6 jonge medewerkers van de Universiteit Leiden die dit op vrijwillige basis naast hun werk doen. Daarnaast wordt het bestuur binnen de verschillende universiteitsonderdelen vertegenwoordigd door JUL-ambassadeurs,  die JUL vertegenwoordigen op de faculteiten en eenheden.

Het JUL-bestuur 2017

Gaye Eksen (Voorzitter)
Na het studeren, assisteren en een beetje les te geven op de Universiteit Leiden, ben ik sinds 2013 de studenten aan het adviseren. Ik maak deel uit van het Mobility Team van SOZ International Relations en ook van het Instituut Bestuurskunde. Ik houd me voornamelijk bezig met het adviseren van studenten die een exchange-semester in het buitenland willen doen. Sinds januari 2017 ben ik de voorzitter van JUL waar ik in de voorgaande jaren lid van was. Als het nieuwe bestuur willen we graag voortzetten wat onze voorgangers hebben gestart en samenwerking, binding en ontwikkeling staan hoog in ons activiteitenagenda. Wij zijn laagdrempelig en waarderen nieuwe ideeën, dus wees van harte welkom!


Laura Kamsma (Secretaris)
Sinds januari 2017 ben ik werkzaam bij de SOZ International Relations Office als international programmes officer voor exchange- studenten. Dit is niet mijn eerste baan bij de Universiteit Leiden, ik heb een gedeelte van mijn (korte) loopbaan doorgebracht bij de UB en de FSW. Doordat ik op verschillende locaties heb gezeten weet ik ook dat er veel jonge medewerkers zijn die nog niet precies weten welke mogelijkheden JUL biedt. Ik streef er daarom dit jaar naar om veel nieuwe, actieve leden binnen te halen. Daarnaast ben ik natuurlijk ook een en al oor voor de bestaande leden. Als secretaris van JUL 2017 kijk ik uit naar een uitpuilende inbox, dus kom maar op met jullie ideeën!


Yoran Kremer (Penningmeester)
Reiziger, archeoloog, schrijver, talenfan, lezer, bakker van zoetigheden en gamer zijn een aantal woorden om mij mee te beschrijven. Bij de Uuniversiteit werk ik als huismeester bij studentencentrum Plexus. Ik zal dit jaar de functie van penningmeester op me nemen en ik kijk er naar uit om veel collega’s op onze evenementen te zien.


Charlie Ramsaran (Activiteiten)
Om mijn bestuursgenoten een beetje in ‘t gareel te houden, heeft onze prachtige Universiteit deze psycholoog ingehuurd ;-). Maar ik zit hier stiekem vooral als jullie activiteiten-coördinator. Bij de Universiteit ben ik docent gespecialiseerd in onderwijs en ‘de praktijk’ en daarbuiten mag ik mijzelf trainer en coach noemen. In mijn dagelijks leven kan ik volop genieten van de voetbalsport, alles van de 90’s en goede gesprekken. Bij JUL vind ik het belangrijk dat de activiteiten die we organiseren naadloos aansluiten op de behoeften van de leden, mijn collega’s, jullie!


Jasper Bitter (Externe contacten)
Ik werk sinds twee jaar bij de afdeling Studie- en Studentenondersteuning als beleidsmedewerker. Daar houd ik me onder andere bezig met de arbeidsmarktvoorbereiding van studenten, het verbeteren van de studentenondersteuning en het diversiteitsbeleid. Ik vind het belangrijk dat studenten in staat worden gesteld om zichzelf tijdens de studie te ontwikkelen en hier zet ik me zoveel mogelijk voor in. In het verlengde hiervan vind ik dat ook jonge medewerkers de ruimte moeten krijgen om aan hun zelfontplooiing te werken. Ik zie het empoweren van de jonge medewerkers van de Universiteit Leiden daarom als een belangrijke taak van JUL.


Sabrina Otterloo (PR)
Via omzwervingen van geschiedenis, overheid, onderzoek en webredactie, ben ik nu communicatieadviseur van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Daarin werk ik al veel samen met collega’s van verschillende onderdelen van de Universiteit Leiden. JUL voegt daar nog meer gezelligheid, het informele netwerk en inspiratie aan toe. Wat ons bestuur van zes man sterk je gaat brengen, vind je onder andere op onze Facebook. Dus like, reageer en deel vooral; dan weten wij ook wat jij wilt en dat we goed bezig zijn. Ik loop ook rond met mijn camera en ben al om te kopen met een bitterbal...Tot ziens op onze activiteiten!


JUL-ambassadeurs

• Bestuursbureau: Angelique Wensveen
• Geesteswetenschappen: Michelle van der Voort 
• Governance and Global Affairs: Daria Janssen
• ICLON: Stefanie Kloosterman
• Sociale Wetenschappen: Jule Forth
• Student- en Onderwijszaken: Florine Weekenstroo
• Wiskunde en Natuurwetenschappen: Désirée Le Large
• Universiteitsbibliotheek: Kim Bruinsma

Staat jouw faculteit of eenheid er niet bij en wil jij graag ambassadeur worden? Neem dan contact op met het JUL-bestuur.

Wij vinden het leuk om iets van je te horen!

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen over de activiteiten of JUL in het algemeen, laat het ons vooral weten via jong@leidenuniv.nl of de ambassadeur van jouw organisatieonderdeel.

Volg JUL op:
Facebook
LinkedIn

Laatst Gewijzigd: 03-03-2017