Nieuws

Gratis hardlooptraining medewerkers Universiteit Leiden

Loopt u mee met een van de afstanden van de Leiden Marathon in mei? Dan kunt u deelnemen aan de gratis open looptrainingen die de Universiteit Leiden en Leiden Marathon gezamenlijk aanbieden. Ongetraind of gevorderde loper, 5 kilometer of een halve marathon: iedereen is welkom.


Nieuwe reisverzekering

Met ingang van 1 januari 2017 heeft de universiteit een collectieve reisverzekering afgesloten bij ACE. Het polisnummer is NLBBBA04490.


Is uw onderzoek hét onderzoek van 2017?

Wilt u dat uw onderzoek landelijk onder de aandacht wordt gebracht? En spreekt dat onderzoek grote groepen mensen aan die online kunnen deelnemen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor het publieksonderzoek van Weekend van de Wetenschap.


Cadeautje van een relatie? Terughoudendheid geboden!

Rector magnificus Carel Stolker stelde het bij de presentatie van de Gedragscode Integriteit, begin november zo: ‘De meeste mensen hebben een gezond pluis/niet pluis-gevoel.’ Voor alle duidelijkheid heeft de Universiteit Leiden richtlijnen vastgelegd die aangeven hoe te handelen. Bijvoorbeeld bij het ontvangen van cadeaus.


Gratis gebruik van enquêtesoftware Qualtrics

Online vragenlijsten of aanmeldformulieren voor onderzoek maken kan veel tijd en denkwerk kosten. Studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden kunnen daarom kosteloos de zeer uitgebreide software Qualtrics gebruiken.


Nieuwe studentensite

De Universiteit Leiden heeft een nieuwe website voor studenten . De website is in de afgelopen periode grondig herzien: een meer eigentijdse ‘look & feel’ en korte, duidelijke informatie.


Kunstveiling LUMC

Het LUMC veilt op dinsdag 15 november een deel van de kunstcollectie. Medewerkers van de Universiteit Leiden kunnen hierbij aanwezig zijn. De veiling begint vanaf 16.30 uur in Galerie LUMC onder leiding van veilingmeester Prof. dr. Pancras Hogendoorn, tevens decaan en lid Raad van Bestuur. Om 17.00 uur brengt hij het eerste kunstwerk onder de hamer. Rond 19.00 uur wordt de veiling afgesloten met een feestelijke borrel.


Nieuwe Gedragscode Integriteit per 1 november van kracht

Het College van Bestuur heeft een nieuwe Gedragscode Integriteit vastgesteld. Deze overkoepelt alle gedragscodes over integriteit die de Universiteit Leiden kent, onder meer op het gebied van onderzoek, omgang met studenten en inkoop. ‘De code schept helderheid’, zegt rector magnificus Carel Stolker.


Universiteit onderzoekt woonlocatie binnenstad voor bewoners Doelencomplex

De universiteit investeert de komende jaren fors in de renovatie en nieuwbouw van de Humanities Campus op het Witte Singel–Doelencomplex. In het voorkeursmodel, het Campus Model, van de universiteit moeten helaas 58 sociale huurwoningen op het Doelencomplex wijken. Samen met de gemeente is de universiteit hard op zoek naar andere woonlocaties.


P&O Nieuws 1 november 2016

Gedragscode Integriteit in werking met ingang van 1 november 2016 ● Wegens grote belangstelling een extra cursus voor (nieuwe) leden van examencommissies ● Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor diverse didactische trainingen