Nieuws

Een nevenfunctie naast uw baan? Prima, maar…

Veel medewerkers van de Universiteit Leiden verrichten nevenwerkzaamheden die wel of niet in relatie staan tot hun baan.  Dat is vooral positief want een universiteit hoort midden in de maatschappij te staan.  Maar niet alles kan.


Ervaringen van docenten met blended learning gebundeld

Blended learning is een mix van online en offline onderwijs. Deze vrij nieuwe didactische aanpak vraagt veel van de docenten en er is veel te leren. Na vier jaar maakt de Universiteit Leiden in een boekje de balans op van een aantal projecten waarmee opleidingen en docenten die met blended learning aan de slag willen of zijn, hun voordeel kunnen doen.


Nieuwe training 'Blackboard Basis' bij het ICLON

Haal meer uit Blackboard en verhoog de kwaliteit van uw onderwijs met deze training. De training is bedoeld voor docenten en andere onderwijsgevenden die nog weinig of geen ervaring hebben met het gebruik van Blackboard. In deze training wisselen demonstratie, discussie en praktijk elkaar af.


Projecten gezocht voor Lowlands Science!

Popfestival Lowlands roept wetenschappers op voorstellen te doen voor onderzoek op het festival, dat wordt gehouden van 18 t/m 20 augustus. Lowlands Science is al twee jaar een succesvol onderdeel van het festivalprogramma.


Ransomware blijft toenemen in 2017

De afgelopen weken is er door het ISSC een verhoogd aantal gevallen van ransomware-incidenten geconstateerd. Ransomware is een soort virus dat bestanden versleutelt. Als u PC besmet is met ransomware moet alles opnieuw worden geïnstalleerd en uw harddisk opnieuw worden geformatteerd.


Gratis hardlooptraining medewerkers Universiteit Leiden

Loopt u mee met een van de afstanden van de Leiden Marathon in mei? Dan kunt u deelnemen aan de gratis open looptrainingen die de Universiteit Leiden en Leiden Marathon gezamenlijk aanbieden. Ongetraind of gevorderde loper, 5 kilometer of een halve marathon: iedereen is welkom.


Nieuwe reisverzekering

Met ingang van 1 januari 2017 heeft de universiteit een collectieve reisverzekering afgesloten bij ACE. Het polisnummer is NLBBBA04490.