Nieuws

Nieuwe training 'Blackboard Basis' bij het ICLON

Haal meer uit Blackboard en verhoog de kwaliteit van uw onderwijs met deze training. De training is bedoeld voor docenten en andere onderwijsgevenden die nog weinig of geen ervaring hebben met het gebruik van Blackboard. In deze training wisselen demonstratie, discussie en praktijk elkaar af.


Projecten gezocht voor Lowlands Science!

Popfestival Lowlands roept wetenschappers op voorstellen te doen voor onderzoek op het festival, dat wordt gehouden van 18 t/m 20 augustus. Lowlands Science is al twee jaar een succesvol onderdeel van het festivalprogramma.


Ransomware blijft toenemen in 2017

De afgelopen weken is er door het ISSC een verhoogd aantal gevallen van ransomware-incidenten geconstateerd. Ransomware is een soort virus dat bestanden versleutelt. Als u PC besmet is met ransomware moet alles opnieuw worden geïnstalleerd en uw harddisk opnieuw worden geformatteerd.


Gratis hardlooptraining medewerkers Universiteit Leiden

Loopt u mee met een van de afstanden van de Leiden Marathon in mei? Dan kunt u deelnemen aan de gratis open looptrainingen die de Universiteit Leiden en Leiden Marathon gezamenlijk aanbieden. Ongetraind of gevorderde loper, 5 kilometer of een halve marathon: iedereen is welkom.


Nieuwe reisverzekering

Met ingang van 1 januari 2017 heeft de universiteit een collectieve reisverzekering afgesloten bij ACE. Het polisnummer is NLBBBA04490.


Is uw onderzoek hét onderzoek van 2017?

Wilt u dat uw onderzoek landelijk onder de aandacht wordt gebracht? En spreekt dat onderzoek grote groepen mensen aan die online kunnen deelnemen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor het publieksonderzoek van Weekend van de Wetenschap.


Cadeautje van een relatie? Terughoudendheid geboden!

Rector magnificus Carel Stolker stelde het bij de presentatie van de Gedragscode Integriteit, begin november zo: ‘De meeste mensen hebben een gezond pluis/niet pluis-gevoel.’ Voor alle duidelijkheid heeft de Universiteit Leiden richtlijnen vastgelegd die aangeven hoe te handelen. Bijvoorbeeld bij het ontvangen van cadeaus.