Ideeën gezocht voor Van Bergenprijsvraag 2015

Hebt u een creatief idee om het contact tussen Nederlandse en internationale studenten te verbeteren? Presenteer uw plan en maak kans op maximaal 5000 euro om het te kunnen uitvoeren.

5000 euro voor uw idee

Van de 23.000 studenten aan de Universiteit Leiden zijn er ruim boven de 2000 afkomstig uit het buitenland. In Leiden en Den Haag lopen studenten van 110 nationaliteiten rond. Hoe mix je die goed met elkaar? Bedenk een plan daarvoor en u maakt kans op maximaal 5000 euro om dat te kunnen uitvoeren.

De prijs gaat naar de groep of organisatie die het beste en meest innovatieve plan instuurt. Het is de bedoeling dat de prijs wordt gebruikt om het het winnende plan daadwerkelijk uit te voeren.


Wie kan een idee insturen?

  • internationale en Nederlandse studenten

  • promovendi

  • docenten

  • hoogleraren

  • ondersteunend en beheerpersoneel van de universiteit

  • studenten- en studieverenigingen

  • combinaties van groepen en organisaties

Deadline

Insturen vóór 9 oktober 2015!

Om u op een idee te brengen

Wat voor soort ideeën kunt u indienen? Denk aan:

  • Activiteiten organiseren rond colleges of werkgroepen waaraan internationale studenten deelnemen

  • Ervoor zorgen dat nieuw aangekomen internationale studenten kunnen deelnemen aan culturele of sportieve activiteiten (bijv. een koor, een orkest, een band, een klein ensemble, een dans- of sportclub)


Bekijk wat de winnaars van 2014 hebben gedaan.

Spelregels

Lees welke criteria en richtijnen gelden.

Jury

De jury bestaat uit studenten en staf van de Universiteit Leiden. De leden van de jury beoordelen de plannen op bovenstaande criteria.

Bekendmaking prijswinnaar

De beste inzendingen worden genomineerd. Op het diversiteitssymposium van de Universiteit Leiden op 5 november presenteren enkele genomineerden hun initiatief. Tevens maakt de jury dan bekend gemaakt wie de winnaar is.

Hoe dient u uw plan in?

We zijn benieuwd naar uw plan. U kunt het in in pdf-formaat uploaden via dit aanmeldformulier.

Over het Van Bergen Fonds

Joris van Bergen, naamgever van het fonds

Joris van Bergen, naamgever van het fonds

De prijs wordt uitgeloofd door het Van Bergen Fonds. Het Van Bergen Fonds is in 2005 opgericht, bij het afscheid van Joris van Bergen, toenmalig vice-voorzitter van het College van Bestuur. Het doel van het Van Bergen Fonds is om contacten tussen Nederlandse en internationale studenten te stimuleren.

Veel internationale studenten volgen een uitwisselingsprogramma in Nederland of komen hier hun master doen. In de tijd dat zij hier zijn, ontmoeten zij graag Nederlandse studenten om zodoende de Nederlandse mensen en cultuur beter te leren kennen. Ook voor Nederlandse studenten is dit een mooie kans om andere culturen te leren kennen en hun wereldperspectief te vergroten. De wereld waarin zij zullen gaan werken is immers ook veelal internationaal.

Het in contact brengen van Nederlandse en internationale studenten sluit naadloos aan bij het speerpunt van de Universiteit Leiden om de internationalisering van de academische gemeenschap te versterken.


Laatst Gewijzigd: 01-09-2015