Dropbox (bestanden opslaan in de cloud)

Met Dropbox kunt u bestanden opslaan in een publieke cloudomgeving. Door de synchronisatie kunt u vanaf elke locatie en op ieder moment bij uw bestanden, ook wanneer u geen internet heeft.

U kunt ook derden toegang geven tot uw bestanden. Dropbox is vergelijkbaar met SURFdrive en specifiek bedoeld voor het uitwisselen van bestanden buiten de Nederlandse onderwijs context.


Hoe veilig is Dropbox?

Dropbox is veilig voor publieke informatie. Vertrouwelijke documenten, zoals nog niet gepubliceerde onderzoeksgegevens, contracten en de stukken van het (faculteits)bestuur moeten niet op Dropbox worden opgeslagen. In de gebruikersvoorwaarden van Dropbox staat dat zij (gelimiteerde) rechten hebben om toegang tot uw documenten te hebben en deze scannen, maar daar geen misbruik van zullen maken. Ook valt Dropbox onder de Patriot Act, waardoor de Amerikaanse veiligheidsdiensten toegang kunnen krijgen tot uw documenten.

Alternatief voor Dropbox

Voor het opslaan en uitwisselen van vertrouwelijke documenten is SURFdrive beschikbaar. SURFdrive is speciaal voor het hoger onderwijs en onderzoek ontwikkeld. De bestanden worden opgeslagen in Nederland en zullen nooit worden aangeboden of verkocht aan derden.

Hoe kan ik Dropbox installeren op mijn werkplek?

U kunt een aanvraag indienen bij het ISSC voor installatie op uw universitaire werkplek. Uw aanvraag zal beoordeeld worden door uw ICT-contactpersoon.

Dropbox aanvragen

Vragen?

Heeft u twijfels over wat u wel of niet kunt delen via Dropbox, neem dan contact op met uw ICT-contactpersoon of kijk op Website Informatiebeveiliging.

Laatst Gewijzigd: 20-04-2015