Skype (bellen of videobellen via het internet)

Wat is Skype?

Skype biedt u de mogelijkheid om in contact te blijven met collega's wereldwijd. Het is een product van Microsoft waarmee u gratis via een PC, tablet of smartphone met internetverbinding kunt bellen of videobellen met andere Skype-gebruikers.

Toegang tot Skype is mogelijk via uw eigen een Skype-account (gratis aan te maken). U kunt daarna zelf contactpersonen toevoegen.


Wat kan ik met Skype binnen de Universiteit Leiden?

U kunt gebruik maken van alle gratis functies van Skype. De functies waaraan kosten zijn verbonden worden niet ondersteund. Skype wordt binnen de universiteit bijvoorbeeld gebruikt voor:

  • Een groepsgesprek (maximaal 10 deelnemers)
  • Een videochat (maximaal 2 deelnemers)

Ook kunt u met collega's chatten en heeft u de mogelijkheid om via Skype bestanden uit te wisselen. Een uitzondering hierop zijn vertrouwelijke documenten. Deze mogen niet worden uitgewisseld.

Hoe kan ik Skype aanvragen?

Skype is standaard geïnstalleerd op uw werkcomputer. Om gebruik te kunnen maken van Skype heeft u een hoofdtelefoon met microfoon nodig en eventueel een webcam. Hier zijn kosten aan verbonden. Het aanschaffen van een hoofdtelefoon en/of webcam verloopt via uw ICT-contactpersoon.

Welke ondersteuning kan ik krijgen?

Voor vragen over het gebruik van Skype kunt u terecht bij de supportpagina van Skype, of neemt u contact op met uw ICT contactpersoon.

Laatst Gewijzigd: 23-04-2015