Stemmen tijdens college

Het gebruik van feedbacktools, zoals stemkastjes, vereist een meer actieve deelname van studenten in het college. Het vergroot de interactie tussen docent en student. Het is een middel voor de docent om te controleren of de collegestof begrepen wordt, maar het kan ook gebruikt worden voor een opiniepeiling. Er zijn meerdere middelen beschikbaar.

Welke feedbacktools zijn beschikbaar voor mij?

U heeft een keuze uit verschillende middelen. U kunt gebruik maken van de TurningPoint stemkastjes, maar u kunt uw studenten ook laten stemmen via hun eigen smartphone, tablet of laptop. Anders dan bij de stemkastjes kunt u met alternatieve feedbacktools, zoals Mentimeter en Presenterswall, een ongelimiteerd aantal deelnemers betrekken in uw stemronde en is er geen installatie van software nodig. Daar staat tegenover dat u afhankelijk bent van een internetverbinding en dat het gebruik afhankelijk is van toegang tot een smartphone, tablet of laptop. 

Wilt u weten wat uw faculteit te bieden heeft op het gebied van feedback tools, neem dan contact op met uw ICT&O-coördinator.


Zijn er kosten aan verbonden?

Voor medewerkers van de Universiteit Leiden is het gebruik van de feedbacktools kosteloos.

Handleidingen en tips

Waar kan ik terecht voor ondersteuning?

Heeft u vragen over de mogelijkheden van feedbacktools, dan kunt u die stellen aan uw ICT&O-coördinator.

Waar kan ik voorbeelden vinden?

Is er onderzoek naar het effect van stemkastjes in onderwijs?

Laatst Gewijzigd: 08-05-2015