Effectief beïnvloeden, ook zonder macht!

Dagelijks wordt u uitgedaagd om mensen mee te krijgen om resultaat te behalen. Hoe overtuigt u anderen van uw ideeën? Hoe zet u uw beïnvloedingsvaardigheden op de juiste manier in? U leert hoe u op natuurlijke wijze zaken voor elkaar krijgt, hoe u draagvlak creëert. Door uw invloed op anderen te vergroten, wint u vertrouwen, brengt u uw ideeën en standpunten helder over en bent u in staat om anderen te motiveren.

Doelgroep

Alle medewerkers (niet-wetenschappelijk) van de Universiteit Leiden, TU Delft, Erasmus Universiteit en (in beperkte mate) medewerkers van andere organisaties waarmee afspraken zijn gemaakt over deelname, die in het werk anderen willen beïnvloeden.


Doelstelling

 • U krijgt theoretische modellen en handvatten die u helpen effectief te beïnvloeden
 • U wordt zich bewust van uw eigen stijl en het effect op anderen
 • U krijgt inzicht in de stijlen die u meer kunt ontwikkelen
 • U heeft geoefend met diverse (non)verbale beïnvloedingsvaardigheden
 • U leert draagvlak te creëren en anderen te inspireren en te motiveren

Opzet & inhoud

De nadruk ligt op bewust zijn, (anders) doen en feedback op uw gedrag. Hierbij vormt uw praktijk de basis van de oefeningen. Door theoretische modellen en praktische handvatten te oefenen, het observeren van anderen en het geven en ontvangen van feedback van de trainer, de trainingsacteur en van andere deelnemers, leert u effectiever te beïnvloeden om zaken voor elkaar te krijgen.
Voorafgaand aan de training stelt u uw persoonlijke doelstelling(en) vast en onderzoekt u uw beïnvloedingsstijl(en) en het effect ervan op anderen. Dit door een vragenlijst en door zelfstandig uw omgeving hierop te bevragen. Omdat u na de training wat u geleerd heeft in de praktijk wilt brengen, stelt u aan het eind van de training uw persoonlijk werkdoel op.

De training kent de volgende onderwerpen:

 • Effectief beïnvloeden, wat is het?
 • Beïnvloedingsmodellen
 • Zelfanalyse: voorkeurstijl & het effect daarvan
 • Vaardigheden: verbaal & non-verbaal
 • Flexibel inzetten van de stijlen, inspireren & motiveren
 • Eigen kwaliteiten & belemmeringen
 • Praktijksituaties oefenen

Inschrijven

Medewerkers Universiteit Leiden: inschrijven via Self service

Anderen (of wanneer je geen toegang hebt tot Selfservice/LUMC): inschrijven is mogelijk door het volledig ingevulde en ondertekende formulierterug te sturen naar HRM Opleidingen (mag gescand en per mail of per post).       

Als de trainingsdatum van uw voorkeur niet meer in het overzicht in Self Service voorkomt, dan betekent dit dat de training volgeboekt is. U kunt dan inschrijven voor diezelfde training op een andere datum. Als er geen andere data zijn, wilt u dan een mail sturen naar hrmopleidingen@bb.leidenuniv.nl. Zodra er voldoende belangstellenden zijn kunnen we een extra training plannen en wordt u geïnformeerd. 

Datum

2017/1: 7 maart, 28 maart en 18 april (dinsdagen) van 9.00 - 17.00 uur
2017/2: 8 september, 15 september, 29 september (vrijdagen) van 9.00 - 17.00 uur
 
Locatie: Academiegebouw/Faculty Club, Rapenburg 73 in Leiden

Kosten en annulering

Medewerkers Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit: € 1.250 Overige deelnemers: € 1.300
(deze prijzen zijn gebaseerd op een training van 3 hele dagen) 

Op deze training is de annuleringsregeling van toepassing.

Door

Maurice van Dijk│individuele en organisatieontwikkeling, www.mvdcoaching.nl
Maurice is met ervaring op het gebied van HRM en management sinds 4 jaar zelfstandig coach, trainer en loopbaan-coach. Hij heeft o.a. kennis en ervaring op het gebied van persoonlijke effectiviteit en zet dit met enthousiasme in om mensen te helpen vanuit hun eigen kracht effectiever, efficienter en met meer plezier te laten werken.

vragen?

hrmopleidingen@bb.leidenuniv.nl

Ervaringen eerdere deelnemers

Om u een beeld te geven van de ervaringen van eerdere deelnemers, hebben we de reacties van deelnemers van de meest recente trainingen hierbij opgenomen:

Laatst Gewijzigd: 08-05-2017