Meer informatie voor

Postdoc worden

Als u na het afronden van uw proefschrift een carrière in de wetenschap ambieert, dan is een postdoc-functie een logische vervolgstap. Een functie op basis van een tijdelijk contract, waarin u wetenschappelijk onderzoek verricht. Jaarlijks kiezen honderden onderzoekers voor een postdoc-positie aan de Universiteit Leiden. In 2015 werkten ongeveer 380 postdocs bij ons.


Promovendi

Om een PhD in Leiden te behalen dien je een onafhankelijk en origineel onderzoek uit te voeren onder de supervisie van een professor. Dit onderzoek kost je ongeveer vier jaar studeren. Neem contact op met de lokale Graduate Schools voor informatie over de PhD-programma’s, toelatingsprocedures en het vinden van een supervisor.


Gastmedewerkers

Gastmedewerkers verrichten - zonder dienstverband met de universiteit en zonder vergoeding - in hun eigen belang enige tijd werkzaamheden bij de universiteit.


Student-assistenten

Om aangesteld te kunnen worden als student-assistent moet u als student zijn ingeschreven bij een universiteit. Als student-assistent verricht u werkzaamheden ten behoeve van het wetenschappelijk onderwijs of onderzoek.


Uitzendkrachten

Als uitzendkracht bent u gedetacheerd bij de universiteit. Verruit de meeste uitzendkrachten bij de universiteit zijn in dienst van JobMotion.