Introductiedag nieuwe medewerkers

Van harte welkom bij de Universiteit Leiden! U maakt nu deel uit van de oudste universiteit van Nederland. We nodigen u graag uit voor de eerstvolgende introductiebijeenkomst op 6 april 2017.

U wist misschien al dat deze universiteit bestaat uit 7 faculteiten, met ca. 4000 medewerkers en meer dan 20.000 studenten. Maar weet u ook al waar het motto ‘Praesidium Libertatis’ vandaan komt? Wat onze belangrijkste strategische doelstellingen zijn? Wat Einstein hier heeft meegemaakt? En weet u wat het zweetkamertje is en waar dat zich precies bevindt? Kom naar de introductiedag voor nieuwe medewerkers en leer de universiteit kennen!


"Het is leuk om op deze manier meer te weten te komen over de stad waarin je werkzaam bent. De manier waarop er verteld wordt, maakt het een feest om naar te luisteren."

Programma

Het College van Bestuur vindt het belangrijk dat u niet alleen bekend raakt met uw nieuwe werkplek maar ook met de ambities en tradities van de gehele universiteit. Tijdens de bijeenkomst krijgt u daarom alles te horen over de geschiedenis van de universiteit, over de huidige koers en over toekomstige strategische ontwikkelingen. Ook een speeddate met uw nieuwe collega’s en een rondwandeling langs de mooiste gebouwen van de universiteit staan op het programma. U neemt onder andere een kijkje in het gerestaureerde Academiegebouw. De dag start om 9.00 uur ’s ochtends en eindigt om 15.00 uur. De voertaal van de bijeenkomst in 2017 zal Engels zijn.

Meld u aan

Wilt u bij deze introductie op 6 april of 28 september 2017 aanwezig zijn?
Meld u dan aan via het formulier. De presentaties zullen in het Engels worden gehouden. Geeft u het bij het inschrijven even aan als dit erg lastig voor u is? Dan zoeken wij naar een oplossing.

Ervaringen van medewerkers

  • "Uitstekend, de verhalende manier van vertellen nam mij mee door de tijd en gaf een goed overzichtsbeeld. Het belang van de (eeuwenoude) tradities zijn mij nog meer duidelijker geworden."
  • "Interessant, ook voor wie al 15 jaar in Leiden woont, zoals ik."
  • "Een complete, snelle introductie in het verleden van Leiden, en hoe Leiden een Universiteit kreeg, waarbij legendes in stand zijn gehouden, terwijl de historische werkelijkheid toch ook langskwam."
  • "Het was zeer leuk om aan de hand van 3 vragen collega’s – die je misschien anders nooit zal spreken - te ontmoeten."
  • "Ik heb genoten; de wandeling had zeker nog wel langer mogen duren. De binnenstad Leiden met alle gebouwen van de Universiteit heeft veel wetenswaardigheden te bieden."
  • "Het programma uitstekend georganiseerd en gefaciliteerd (koffie/thee en lunch)."

Laatst Gewijzigd: 24-01-2017