Wonen en werken in Leiden

Leiden blijft vernieuwen

Leiden is een stad van ontdekkingen. De stad leverde wereldberoemde schilders af, zoals Rembrandt van Rijn en Jan Steen. Willem van Oranje richtte er in 1575 de Universiteit Leiden op. Albert Einstein was er bijzonder hoogleraar. En, Leiden was ooit de koudste plek op aarde: toen Kamerling Onnes er heliumgas vloeibaar wist te maken bij een temperatuur van –269 °C. 

Tegenwoordig staat de universiteit bekend om haar interdisciplinariteit. Het Bio Science Park is één van de meest succesvolle wetenschapsparken in Europa, dankzij de samenwerking tussen gemeente, bedrijven en kennisinstellingen.


Historische binnenstad

De Leidse binnenstad staat bekend om haar hofjes, monumentale bouwwerken en grachten. Er zijn veel vaarroutes, want na Amsterdam heeft Leiden het meeste water binnen haar poorten stromen. Leiden beschikt over talloze terrasjes, restaurants, cafés en veel kunst en cultuur. Het hele jaar door zijn er activiteiten en evenementen in de Leidse binnenstad. Een overzicht hiervan is te vinden op de site van het Leids Uitburo.

De locaties van de Universiteit Leiden

De locaties van de Universiteit Leiden liggen verspreid over de stad. Iedere locatie heeft zijn eigen voordelen. Zo liggen de locaties als Faculteit Rechten en het Bestuursbureau (het CvB is hier gezeteld) in de oude Leidse binnenstad. De Faculteit Sociale wetenschappen ligt op loopafstand van het station. Andere locaties, zoals het Faculteit Wiskunde en Natuurkunde (het Gorlaeus Laboratorium) liggen weer midden in het Bio Science Park van Leiden.

Meer over de locaties van de Universiteit Leiden

Laatst Gewijzigd: 14-06-2012