Mobiliteit

Interne mobiliteit is in het belang van u als medewerker en van de universiteit. Voor u biedt een nieuwe werkplek inspiratie en de mogelijkheid tot groei. De organisatie heeft baat bij gemotiveerde medewerkers die tevens op meer plekken inzetbaar zijn, een brede kijk ontwikkelen en de ervaring van de ene werksituatie elders gebruiken.

U wilt een andere baan, binnen of buiten de universiteit. Wat te doen?

  • Het is verstandig om eerst zelf na te denken over een vervolgstap in uw loopbaan, verken alvast eens de mogelijkheden en bedenk wat u nodig heeft om een stap te maken. Dit kan resulteren in een eerste aanzet tot persoonlijke ontwikkelplan dat u in uw R&O gesprek met uw leidinggevende doorneemt.

  • Bespreek uw persoonlijke ontwikkeling en de wens voor een andere baan in uw R&O-gesprek met uw leidinggevende. Hij of zij heeft wellicht goede suggesties of contacten waarmee u verder komt.

  • Kijk regelmatig op de website werkenbij.leidenuniv.nl. Iedere dinsdag worden nieuwe vacatures geplaatst. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Dit houdt in dat zij – mits ze aan de functie-eisen voldoen – in de regel worden uitgenodigd voor een gesprek. Mocht de procedure leiden tot een afwijzing, dan heeft de interne kandidaat recht op een heldere, persoonlijke toelichting

  • De organisatie faciliteert interne stages voor OBP in de afdelingen P&O, Financiën en Communicatie. Als u werkzaam bent in een van deze afdelingen en belangstelling heeft om een korte tijd (een paar dagen tot een maand) stage te lopen bij een andere afdeling of een ander organisatieonderdeel, dan kunt u contact opnemen met de mobiliteitscoördinator (contactgegevens onderaan op deze pagina).

  • Uw eigen  professionele ontwikkeling  is heel belangrijk, zeker als u een andere baan wilt. Op de webpagina opleidingen vindt u een uitgebreid aanbod aan interne opleidingen.

  • Als u hulp wilt inschakelen bij het oriënteren op uw loopbaan of bij het zoeken en solliciteren, dan kunt u  – in overleg met uw leidinggevende – gebruik maken van de diensten van Loopbaanadvies. Voor meer informatie kunt u kijken bij  loopbaanontwikkeling.


Vragen of suggesties?
Neem contact op met Janneke Mulders, mobiliteitscoördinator, via j.mulders@bb.leidenuniv.nl of via telefoonnummer 071 527 7315.


Testimonials

Nori Poppeliers (FWN)
Nori Poppeliers is werkzaam bij de dienst P&O W&N in de functie van coördinator administratie P&O. Zij heeft een aantal maanden stage gelopen bij de afdeling HRM op het Bestuursbureau. Nori: "Mijn werkzaamheden bestonden uit verschillende projecten waaronder de ondersteuning bij de totstandkoming van een productcatalogus HRM. De eerste dag bij HRM had ik het gevoel met een nieuwe baan te zijn begonnen met alle gezonde spanning die daar bij hoort. Gelukkig was dat van korte duur. Ik heb inzicht gekregen in de taken van HRM, hoe er gewerkt wordt en welke lastige klussen daar gedaan worden. Ik mocht ook deelnemen aan het werkoverleg waardoor ik goed op de hoogte was van wat er allemaal speelde. Ik heb gemerkt dat de afstand tussen een centrale afdeling en een faculteit toch nog vrij groot kan zijn. Daarom was het erg goed en leerzaam een keer aan de "overkant" te mogen kijken. Zo weet je toch beter wat iedereen precies doet en waar iedereen verantwoordelijk voor is. Tegelijkertijd word je in een nieuwe situatie geplaatst waardoor je niet kunt kiezen voor het geijkte pad. In die zin heeft het mij veel nieuwe inzichten opgeleverd. Ik zou iedereen willen aanraden de kans om stage te lopen te grijpen als die er is."

Rob Kamp (FEZ)
Rob Kamp werkt tegenwoordig als beleidsmedewerker bij Financieel Economische Zaken (FEZ) op het Bestuursbureau. Daarvoor werkte hij ongeveer 7 jaar bij de Faculteit Geesteswetenschappen als medewerker planning en control. Rob is heel tevreden over zijn overstap: “In deze voor mij nieuwe functie ben ik verantwoordelijk voor het tot stand komen van de zogenaamde Bestuurlijke Financiële Rapportage, het financiële kwartaalrapport van de universiteit. Daarnaast heb ik als accountmanager een faculteit en ondersteunende dienst als aandachtsgebied. Het is interessant om in aanraking te komen met nieuwe collega's, nieuwe werkprocessen en andere eenheden. Hierdoor ontstaat voor mij ook een beter beeld van de ontwikkelingen en van de overwegingen die op verschillende niveaus en verschillende plekken in de organisatie een rol spelen bij de besluitvorming. Anderzijds kan ik  juist de facultaire realiteit een (nog) betere plek geven in de gedachten- en besluitvorming bij de afdeling FEZ van het Bestuursbureau.”


Laatst Gewijzigd: 03-05-2016