Collectieve verzekeringen

De universiteit heeft voor medewerkers een aantal collectieve verzekeringen. Lees hierover meer.

Collectieve zorgverzekering

U kunt gebruik maken van de collectieve zorgverzekering bij Zorg en Zekerheid. U kunt kiezen uit speciaal op maat gemaakte aanvullende verzekeringen en u ontvangt 10% korting op de basisverzekering en 15% korting op de aanvullende verzekering van uw keuze. Als nieuwe medewerker kunt u hier direct gebruik van maken. Bestaande medewerkers kunnen aan het einde van het jaar eenvoudig overstappen. 

Meer informatie over de collectieve zorgverzekering voor medewerkers
   

Collectieve verzekering voor dienstreizen

Het College van Bestuur heeft bij Centraal Beheer Achmea een reisverzekering afgesloten voor de dienstreizen van medewerkers en van contractpromovendi van de universiteit. U hoeft dus niet zelf een zakenreisverzekering af te sluiten als u naar het buitenland gaat.

Meer informatie over de collectieve dienstreisverzekering  

Pakket privé-verzekeringen

Via het Medewerkers Arrangement krijgt u extra kortingen op privéverzekeringen en overige diensten van Meeùs.
Om online de premie te berekenen of om een offerte aan te vragen  maakt u gebruik van de collectiviteitcode van de universiteit: 10016.

Meer informatie over het pakket privé-verzekeringen

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Het risico van arbeidsongeschiktheid en invaliditeit is bij het ABP collectief verzekerd. Het is echter mogelijk om u bij te verzekeren en zo eventueel recht te krijgen op een hogere WIA-uitkering. Wanneer u zich bij Loyalis wilt bijverzekeren, kunt u zich tot zes maanden na de indiensttreding aanmelden zonder dat u een medische verklaring hoeft in te vullen. Door het collectieve contract van de universiteit betaalt u de premie voor de aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering (IPAP) via het salaris.  

Nabestaandenverzekering

Met de nabestaandenverzekering van Loyaliskunt u de financiële toekomst van uw nabestaanden veilig stellen als u komt te overlijden. Dit is een aanvullende verzekering die u zelf kunt afsluiten, en staat los van NabestaandenPensioen dat u via het ABP opbouwt.

Pensioenaanvulling

Met een Loyalis pensioenaanvulling kunt u zelf zorgen voor extra inkomen tijdens uw pensioen. Overigens biedt ook het ABP de mogelijkheid om extra pensioen op te bouwen.  

Deelname collectieve verzekeringen na einde dienstverband

Wanneer u deelneemt aan één van de collectieve verzekeringen die de universiteit voor haar medewerkers heeft afgesloten, stopt in beginsel ook uw deelname aan deze verzekering. 
Check zelf bij de betreffende verzekeringsmaatschappij of u kunt blijven deelnemen en onder welke voorwaarden.
Meer informatie over het opzeggen of voortzetten van de collectieve zorgverzekering.  

Laatst Gewijzigd: 31-05-2016