P&O Nieuws 15 maart 2016

Publieksvriendelijke versie van de cao NU

De Nederlandse universiteiten hebben samen met de werknemersorganisaties een publieksvriendelijke web-versie van de cao ontwikkeld als aanvulling op de cao. Hierin staan de belangrijkste arbeidsvoorwaarden uit de cao overzichtelijk en prettig leesbaar op een rij. Deze versie van de cao is speciaal gericht op medewerkers en leidinggevenden, en is vooral bedoeld om de bekendheid en toegankelijkheid van de cao te verbeteren.

Op de website vindt u relevante informatie over alle belangrijke thema's uit de cao: arbeidsvoorwaarden, persoonlijke ontwikkeling, vrije tijd, veilig en gezond werken, dienstverband en pensioen. De publieksvriendelijke cao is ook in het Engels beschikbaar. 

Ga naar 
Webversie van de cao
Webversie van de cao in het Engels 


30% regeling voor buitenlandse werknemers en de afstand van 150 kilometer

Op 4 maart 2016 heeft de Hoge Raad beslist dat de 150-kilometergrens in de 30%-regeling niet in strijd is met het Europees recht. Dit betekent dat de 30%-regeling slechts van toepassing is indien de werknemer gedurende meer dan twee derde van de 24 maanden voorafgaand aan het begin van de tewerkstelling op een afstand van meer dan 150 kilometer van de Nederlandse grens woonde.

Vanwege het 150-kilometercriterium komen inwoners van België, Luxemburg alsmede van de Duitse en Franse grensstrook niet in aanmerking voor de 30%-regeling. Wel mogen in dat geval de daadwerkelijke extraterritoriale kosten onbelast worden vergoed.

Al langere tijd was er discussie over de 150 kilometergrens. Het argument van belanghebbenden was dat er sprake zou zijn van belemmering van het vrije verkeer van werknemers binnen de Europese Unie. Zowel het Europese Hof van Justitie als nude Hoge Raad heeft anders beslist. 

Zie ook 
30% regeling

Nog een aantal plaatsen beschikbaar voor trainingen van HRM Opleidingen

Sneller lezen, beter geheugen
Voor medewerkers die de leessnelheid wil verveelvoudigen, de herinneringsvermogen wil verbeteren en succesvoller willen studeren.

Start op: woensdag 20 april 2016, van 9.00-17.00 uur
Aanmelden: via Self Service of als je geen toegang hebt tot Self service via het aanmeldformulier.

R&O gesprek voor leidinggevenden
Deze herziene training behandelt alle onderdelen van de R&O-cyclus: gesprekken voeren, afspraken maken, en beoordelen.

Start op: donderdag 7 april, van 9.00 - 17.00 uur
Aanmelden: via Self Service of als je geen toegang hebt tot Self service via het aanmeldformulier

Zie ook
Volledig cursusoverzicht van HRM opleidingen

Activiteitenprogramma Personeelsvereniging

De Personeelsvereniging (PV) biedt tot aan de zomerstop weer een aantrekkelijk programma van activiteiten. Van paasstukjes maken tot taarten bakken, van een workshop visagie tot een fietstocht in en rond het prachtige Horst, Limburg. Voor maar 1,50 euro per maand ben je lid van de PV.

Kijk op de site van de PV voor het volledige programma

Laatst Gewijzigd: 15-03-2016