Kasinformatie

Veelgestelde vragen over kassen.

Wat zijn de openingstijden van de kas?

Hoofdkas FSSC (Oude UB, Rapenburg 70, Vide 1e verdieping):
Kas is op werkdagen geopend van 9.00 tot 16.00 uur.

Hoe vraag ik contant geld aan voor personeel dat (nog) niet in loondienst is?

Voor het aanvragen van contant geld heeft u het formulier voorschot contante betaling nodig. Met het volledige en door de budgethouder ondertekende formulier (originele handtekeningen) haalt u het geld op bij het FSSC Servicepunt. Voor het afrekenen van uw voorschot gebruikt u het Formulier Afrekening voorschot contante betaling. Voor contante uitgaven die direct uitbetaald kunnen worden (verantwoording uit te betalen bedrag bijgesloten) gebruikt u het Kasformulier.

Aanvragen voor bedragen vanaf € 1.000 dient u minimaal 5 werkdagen van te voren per e-mail aan te vragen bij fssc-liquidemidde@bb.leidenuniv.nl. U ontvangt vanuit het FSSC een bevestigingsmail. Bij het ophalen van contant geld neemt u mee:

  • het originele aanvraagformulier met handtekeningen; 
  • een geldig identiteitsbewijs.

Hoe betaal ik per pin (mobiele betaalautomaat)?

Het FSSC beschikt over een mobiele pinautomaat, waarmee betaling mogelijk is met iDeal en creditcards (Master, Visa, Diner, UP en JCB).
De mobiele pinautomaat staat ter beschikking voor eenheden binnen de universiteit voor o.a. congresadministratie of andere doeleinden waarbij direct betaald moet worden. Voor nadere informatie en reservering van het de pinautomaat kunt u terecht bij: k.h.van.Klaveren@bb.leidenuniv.nl of fssc-liquidemidde@bb.leidenuniv.nl.

Hoe vraag ik VVV-bonnen aan?

Voor het aanvragen van VVV-bonnen heeft u het aanvraagformulier VVV-bonnen nodig.
Bij elke aanvraag vermeldt u de reden van de aanvraag, aantal coupures en bedrag per persoon. Bij een eventueel voorschot bent u verplicht een uiterste afrekendatum aan te geven op het formulier.

Het volledige en door de budgethouder ondertekende formulier (originele handtekening) stuurt u naar fssc-liquidemidde@bb.leidenuniv.nl. U ontvangt vanuit het FSSC een bevestigingsmail.
Bij het ophalen van de VVV-bonnen neemt u mee:

  • een aanvraagformulier met originele handtekeningen;
  • een geldig identiteitsbewijs.

De ontvanger van de VVV-bonnen is verantwoordelijk voor uitgifte aan de juiste (proef)persoon.

Let op dat elke VVV-bon verstrekt aan een medewerker wordt aangemerkt als loon. Wees dus zeer terughoudend met het verstrekken van een VVV-bon.

Wees op tijd met uw aanvraag
Dien uw aanvraag ruimschoots van tevoren in. Het FSSC heeft een beperkte voorraad in beheer. Indien de voorraad niet toereikend is moet het FSSC een bestelling plaatsen bij het VVV-kantoor (duur: 10 werkdagen).

Bij het ophalen van de VVV-bonnen neemt u mee:

  • een aanvraagformulier met originele handtekeningen;
  • een geldig identiteitsbewijs.

De ontvanger van de VVV-bonnen is verantwoordelijk voor uitgifte aan de juiste (proef)persoon.

Let op dat elke VVV-bon verstrekt aan een medewerker door de belastingdienst gezien wordt als loon. Wees dus zeer terughoudend met het verstrekken van een VVV-bon.

Proefpersonen:
Ter verantwoording dient u een lijst in te leveren met de namen van de poefpersonen aan wie u de VVV-bonnen uitgeeft, inclusief het bedrag. Indien deze lijst nog niet beschikbaar is wordt het bedrag als voorschot geboekt en dient u binnen 4 weken uw verantwoording in te dienen.

Gastsprekers en overig:
Ter verantwoording dient u een lijst in te leveren met de namen aan wie u de VVV-bonnen uitgeeft (inclusief het bedrag), eventueel vermeld met de NAW-gegevens of de naam van de werkgever.

Laatst Gewijzigd: 06-05-2015