Naast het werk

Sport

Houd uw lichaam in vorm en uw conditie op peil in het universitair sportcentrum.


Personeelsvereniging

De personeelsvereniging organiseert elk jaar tal van activiteiten zoals reizen en sportieve en creatieve activiteiten.


Jong Universiteit Leiden (JUL)

Kom jij werken of werk je bij de Universiteit Leiden? En voel jij je jong? Word dan lid van Jong Universiteit Leiden (JUL). JUL is een netwerk voor jonge medewerkers die meer uit hun werk willen halen. Samenwerking, kennisdeling, persoonlijke ontwikkeling en gezelligheid staan voorop bij alle activiteiten die worden georganiseerd.


LAKcursussen

De LAKcursussen zijn onderdeel van de Universiteit Leiden en toegankelijk voor iedere belangstellende. U kunt deelnemen aan tal van cursussen op het gebied van kunstzinnige vorming, zoals toneel, dans, tekenen, schilderen, zang, fotografie en literatuur.


Faculty Club

In de Faculty Club vindt u een restaurant, brasserie, dining room, binnentuin en terras en diverse vergadergelegenheden.


Academisch Historisch Museum

Voor de uitgebreide historische collectie van het Academisch Historisch Museum is geen passender plaats te bedenken dan het Academiegebouw, het oudste onderkomen van de Universiteit Leiden.


Hortus Botanicus

De Hortus botanicus Leiden is door de Universiteit Leiden gesticht in 1590, en lag waar nu de Voortuin is. De eerste beplanting daar dateert uit 1594.


Studium Generale

Studium Generale organiseert lezingenseries, debatten, symposia en filmvertoningen over uiteenlopende wetenschappelijke onderwerpen.