Save the date: March for Science

Nederlandse wetenschappers demonsteren op 22 april voor het behoud van goede wetenschap. Komt u ook?

De wetenschap staat onder druk. Dat gevoel hebben de organisatoren van de March for Science. Zo lijkt de Amerikaanse regering van Donald Trump niet te geloven in de klimaatverandering en de gevaren die ons te wachten staan als die doorzet. En dichter bij huis twijfelen ouders regelmatig aan het nut van vaccinaties. Volgens sceptici zijn we in een ‘post-truth’ tijd aanbeland, waarin wetenschappelijke feiten niet meer tellen.

Leidse organisator

Op 22 april gaan wetenschappers wereldwijd de straat op om hiertegen te protesteren. Ook in Nederland wordt een editie van de March for Science georganiseerd. De Leidse neuropsycholoog Zsuzsika Sjoerds (Universiteit Leiden) is een van de organisatoren. Je kunt hier een interview met haar lezen: https://www.universiteitleiden.nl/nieuws/2017/04/nederland-staat-op-voor-wetenschap-op-22-april

Praktische informatie

Wilt u deelnemen aan deze demonstratie? Kom dan op 22 april tussen 12:00 en 16:00 uur naar het Museumplein in Amsterdam. Voor meer informatie en registratie, zie de website: https://marchforscience.nl/.


Laatst Gewijzigd: 28-03-2017