University Sports Challenge en lustrumfeest

De Universiteit Leiden viert in 2015 het 440-jarig bestaan. Tijdens het lustrumjaar staan op 25 en 26 juni twee grootse evenementen voor studenten en medewerkers op de planning: de University Sports Challenge en het lustrumfeest. Op 9 april onthulde de organisatie het programma.

88e lustrum

De lustrumcommissie lichtte met een wervelende video een tipje van de sluier op van wat studenten en medewerkers kunnen verwachten tijdens de University Sports Challenge en het lustrumfeest op 25 en 26 juni.

Ludieke sportdag

De Sports Challenge bestaat uit een meerkamp met onderdelen zoals Bumperball (voetballen met een reusachtige skippybal om je lijf), Wipe-Out, levend Angry Birds, Blokarten (karten met een zeil) en Bossabal (volleybal op een springkussen). Alle activiteiten vinden plaats in en rondom het sportcentrum. Voor de winnaar van de meerkamp is een mooie prijs beschikbaar. Voor medewerkers en studenten die individueel willen sporten zijn er clinics, zoals bijvoorbeeld acro yoga, of pole fitness. Voor hen die het Universitair Sportcentrum net iets te ver vinden om te fietsen: er rijden feestbussen vanaf het centrum! Deelnemers kunnen zich vanaf eind april inschrijven via de lustrumwebsite.

Feest op historische plek

De introductie van het indrukwekkende programma van het lustrumfeest was te zien in een video met een universitaire sterrencast met onder anderen rector-magnificus Carel Stolker en Harmen Jousma, winnaar van de Onderwijsprijs 2015.

Het lustrumfeest start op 26 juni met een diner in de Faculty Club met op de achtergrond de klanken van Esther van Hees en Vier voor half Jazz. Daarna gaat het feest verder in de Pieterskerk, de plek waar de universiteit 440 jaar geleden werd opgericht. De line-up bestaat onder meer uit de Hermes House Band (onmogelijk om bij stil te staan) en De Jeugd van Tegenwoordig ('Watseburt', 'Sterrenstof'). Het lustrumfeest wordt afgesloten op de sociëteit van Quintus met optredens van Starkoo, FeestDJRuud, Kris Kross Amsterdam en de Leidse sensatie Barry Badpak. De kaartverkoop voor het feest begint op 20 april via de lustrumwebsite en de universiteitswinkel in studentencentrum Plexus.

Goed Doel

Het thema van dit 88e lustrum is: 440 jaar vrijheid. Het feest van vrijheid delen met anderen voor wie vrijheid niet vanzelfsprekend is krijgt tijdens het lustrumjaar ook aandacht. In het lustrumjaar, dus ook tijdens de University Sports Challenge en het lustrumfeest, wordt geld ingezameld voor minder draagkrachtige studenten uit Afghanistan en Zuid-Afrika.


Meer weten over het lustrum?

Laatst Gewijzigd: 16-04-2015